Facultatea de Stiinte Exacte - Departamentul Informatica, Craiova
 
 
Admitere
 Oferta Educationala
 Cifra de Scolarizare
 Criterii de Selectie
 Calendar
 Inscriere
 Oportunitati
 Rezultate 2014
 Comisia
 Baza Materiala
 Sesiunea Sept. 2014


Admiterea în anul universitar 2014-2015


Pe locurile ramase libere (36 locuri buget si 10 locuri taxa) in urma examenului de Admitere din Sesiunea iulie 2014, Departamentul de Informatica organizeaza o noua sesiune de admitere. Pentru mai multe detalii consultati calendarul Sesiunii de Admitere, Septembrie 2014.Oferta educațională

Studii universitare în Informatică

Cursuri de specialitate

Data Room - Departamentul de InformaticaStudiile de informatică sunt provocatoare, selective și necesită aplicarea continuă a cunoștințelor teoretice dobândite în cadrul cursurilor de specialitate. Acest lucru constituie un element esențial al rețetei de succes în ceea ce privește integrarea garantată și rapidă pe piața muncii.

Sistemul de predare este organizat în conformitate cu modelul Bologna: după absolvirea studiilor de Licență în Informatică, studenții care intenționează să-și continue studiile pot alege cursurile de Master of Science în Informatică - Metode și Modele în Inteligența Artificială.

O ofertă de predare în strânsă legatură cu piața muncii

Sala de curs a Departamentului de Informatica din CraiovaStudenții de la specializarea Informatică desfășoară în cadrul primul ciclu de studii un stagiu de practică la o companie de profil și îl încheie cu o lucrare de absolvire ce poate fi realizată în cotutelă la una din companiile IT partenere. În prezent, există aproximativ 15 companii partenere ce includ toți actorii principali din domeniul IT prezenți pe piața din Craiova și nu numai.

Unele dintre companiile cele mai calificate în domeniul IT au decis să colaboreze activ cu Departamentul de Informatică prin participarea la mese rotunde în cadrul cărora cadrele didactice și profesioniști din industrie stabilesc un dialog constructiv astfel reducând timpii de reacție. Companiile ce au aderat la această inițiativă oferă consultanță de specialitate în legătură cu oferta noastră educațională, contribuie la dezvoltarea și punerea în aplicare a traseelor de formare educațională, și sunt implicate activ în procesul de integrare pe piața muncii a absolvenților specializării Informatică.

Baza materială modernă

Departamentul de Informatică este poziționat în cadrul Clădirii centrale a Universității din Craiova situată în str. A. I. Cuza, nr. 13, la doi pași de Teatrul Național, așezământ de cultură binecunoscut atât la nivel național cât și internațional (vezi harta).

Locația este ușor accesibilă cu toate mijloacele de transport public (linia de tramvai, liniile de autobuz).

Sala de curs a Departamentului de Informatica din CraiovaSălile în care se predau cursurile de specialitate în Informatică sunt confortabile și sunt situate în aceeași clădire cu birourile cadrelor didactice, facilitând interacțiunea continuă dintre studenți și profesori precum și studiul individual.

Laboratoarele dedicate studiilor de bază și avansate sunt spațioase, moderne și bine organizate.

Studenți noștri au acces la Internet atât în laboratoare cât și în sălile de curs pin intermediul unei soluții wireless profesionale, de ultimă generație.

Toți studenții din provincie au posibilitatea cazării în căminele modernizate ale facultății.

Studenții au, de asemenea, acces la o bibliotecă nouă ce include un numar foarte mare de cărți și reviste de specialitate.

Ultimele stiri
Home | Structura | Educatie | Cercetare | Admitere | Studenti | Despre | Map